Een micro-avontuur in de natuur

Er even tussenuit en toch dichtbij huis, dan is het packraft concept echt iets voor jou.
Ik waande me met momenten echt op een exotische bestemming ver weg, de omgeving, de rust, alles is waanzinnig mooi.
Het enige wat je nodig hebt om aan dit avontuur te beginnen is een goede basisconditie.
Er zijn meerdere bestemmingen die worden aangeboden door packrafttrail maar ik koos deze keer voor Nederland.
De uitgestippelde trail in Biesbosch bestaat uit 24 wandelkilometers en 20 raftkilometers. De route kan je onderweg nog wat inkorten of eventueel uitbreiden.

WAT IS NU PACKRAFTEN EIGENLIJK?

Packraften is overgewaaid vanuit Alaska waar er een oplossing gezocht werd om in natuurgebieden met veel water grotere afstanden af te leggen.
De packraft weegt maar 3kg en past dus perfect in een trekkersrugzak (deze ontvang je ook bij de briefing).Je neemt natuurlijk ook nog wel een peddel mee en dan nog wat snacks voor onderweg. Onderschat het zeker niet, je hebt wel wat balast mee op de trip.

OVERNACHTING EN MAALTIJDEN

In het pakket zit steeds de overnachting inbegrepen. Er zijn verschillende opties, kies je ervoor om zelf een tent mee te nemen dan zet je deze op, op camping De Witboom in het Nationale park van Biesbosch.
Voor €25 per persoon kan je ook een tent huren.
Wil je helemaal zorgeloos op avontuur kan je kiezen voor een adventure foodpack. Voor €39 krijg je 2 droogvoedingsmaaltijden voor dag 1, soep, fruit, 2 bars. Je ontvangt een compact kook- & bestekset met gasflesje zodat je zelf geen extra materiaal dient mee te nemen.
Op dag 2 staat er een vers ontbijtje voor je klaar rond 8:30. Wil je dus vroeger op pad dan kies je er misschien best voor om dit zelf mee te nemen. En je krijgt ook weer een stuk fruit en een pakje droogvoeding mee.

PRAKTISCH VOORAF

Bij vertrek op dag 1 volgt een korte briefing op het basecamp om 9u. Rond 10u ben je dan helemaal klaar om het avontuur te beginnen.
Voor je avontuur kan je wel best 2 apps downloaden. In de travelbase app kan je alle info nog eens nalezen. De all trails app zorgt dat je onderweg vlotjes kan navigeren. In de all trail app kan je de mappen ook op voorhand downloaden, zo kan je ook verder zonder wifi bereik onderweg. Je hoeft dus zeker niet te betalen voor de Pro optie.
Denk er dus zeker aan om een extra powerbank mee te nemen voor onderweg. Doe je de volledige route dan ben je snel 8uur onderweg.

JUST GO

Het leven is te kort om te veel na te denken. Heb je er zin in, boek dan gewoon je volgend avontuur.

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Navigate