Glampen in Durbuy

Reizen in zomer 2020 was niet eenvoudig. Ons reizigershart brengt ons vaak ver weg, dus hier stonden we ineens zonder perspectieven. Pas toen onze CEO Ronny Bayens met het idee kwam van een Basecamp Deluxe Connections op te richten voor de zomer drong het pas echt door. We zouden niet ver geraken.

Hij beloofde in het idyllische avontuurlijke Durbuy de wereld naar ons toe te brengen. Dit alles in een fascinerende kleinschalige omkadering, vrijblijvende activiteiten en unieke belevingsmomenten. Wanneer de eerste boekingen dus vlotje binnenliepen wisten we dat we niet lang mochten twijfelen.

Tijdens de opbouw, in trouwens een razend snel tempo, werd het al snel duidelijk dat we het hier echt naar onze zin zouden hebben.

Logeren in een glamping  tent

Weer iets om af te vinken op onze to do lijst. Een comfortabele tent met zachte bedden, sanitair en douches in de gemeenschappelijke containerblokken. En vooral ons geen zorgen moeten maken over het avondeten en ontbijt.

Elke ochtend werden de ontbijtmanden aan de tent geleverd. Zo konden we dus lekker in onze eigen bubbel genieten.  ‘s Avond was er de mogelijkheid om te genieten van streetfood from around the world. Heerlijk. Voor de eerste keer deze zomer hadden we echt een vakantiegevoel.

De extra’s zorgden voor een luxueuzere camping ervaring. Terwijl ik rustig aan de tent zat konden de kinderen rondrennen op het domein. Iedereen gelukkig dus. Genieten van niks doen, ok ik geef het toe, iets waar ik me meestal niet zo comfortabel bij voel.

4 x zeker doen in Durbuy!

 • Durbuy Adventure Valley

  De adventure valley ligt op 200m wandelen van het domein.
  In het pakket dat we reserveerden zat elke dag de toegang tot het park inbegrepen.
  Ideaal dus met onze avontuurlijke meiden.
  In het adventure park is er voor elke leeftijd wel iets leuks te beleven. Zelfs voor de allerkleinsten is er ondanks sommige leeftijdsbeperkingen genoeg te doen. Reserveer wel tijdig je dagpas, in de zomer is dit zeer snel uitverkocht.

 • Kayak

  Verken de omgeving vanaf het water. Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen, dus keuze genoeg. Helaas staat er wel een minimumleeftijd op. Bij de meeste ligt deze op 6 jaar. Jammer voor de allerkleinste dus. Afhankelijk van welke periode dat je er bent moet je wel rekening houden met de waterstand. Bij een lage waterstand bleken waterschoenen geen overbodige luxe.

 • Durbuy bezoeken

  Bezoek zeker het kleinste stadje in de wereld. Super gezellig, een bezoek aan Durbuy is zeker niet compleet zonder een lekker ijsje.
  Naast de parking aan de fonteinen kan je helemaal naar boven klimmen. Super leuk om te doen en het uitzicht bovenaan de rotsformatie is fantastisch. Voor de fans van geocaching, hier liggen er enkele leuke op de route.

 • Zwemmen in de ourthe

  Dit is toch gewoon voor iedereen een jeugdherinnering niet? Op een kwartiertje rijden van Durbuy heb je het dorpje Sy. (gewoon uitspreken als Si en dus niet op zijn Engels Sajjjjj 😊) Op sommige plekken aan de oevers is het niet zo makkelijk om in het water te gaan. In Sy heb je een super grote grasvlakte, het water is zeer laag, dus met kleine kinderen zit je hier ideaal. Met een gevulde picknickmand, wat emmertjes, en visnetjes ben je hier heel snel een aantal uren zoet.

De ardennen is altijd een goed idee met kinderen. De bossen, het water… soms moet je het met kinderen niet verder zoeken. Uren speelpret gegarandeerd.

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Navigate