Vooruit met de geit

We gingen op verkenning in de streek rond Haspengouw in een 2pk’tje of ook wel 2CV tje genaamd. Wist je trouwens dat de afkorting staat voor ‘Deux Chevaux Vapeur’, dat twee paardenkracht betekent, een maat die het resultaat is van de ingewikkelde berekening van de Franse wegenbelasting. Voila nu ben je helemaal mee 😊

Dit was echt een jeugdherinnering en mocht dus niet ontbreken in mijn 40ste verjaardag weekend. Alles stond in het teken van unieke belevenissen. En dit was er dus zeker eentje om toe te voegen aan het lijstje.

RESERVATIE

De reservatie kan heel eenvoudig online op de website route 38. Ze hebben 12 prachtige geitjes ter beschikking. Elk met hun eigen verhaal en geschiedenis. Bij de reservering mag je jouw favoriete geitje doorgeven alsook je 2de en 3de keuze. Helaas krijg je geen garantie van de kleur en zie je pas de dag zelf met wie je op pad gaat.

PRAKTISCH

Maar zeker niet getreurd, ze zijn allemaal even leuk en uniek. Ik hoopte stiekem op de gele (Mirabelle) en de rode (Felix). Maar ik zou niet teleurgesteld zijn als ik een andere kleur zou krijgen. Het is niet omdat ik 40 ben dat ik niet mag dromen toch? Maar kijk eens met wie we op pad gingen 😊.

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit. Maar iedereen wil toch dat cabrio gevoel hebben. Dus van zodra de wolken verdwenen  ging het dak er letterlijk af. Zalig!

Wel aan denken dat als het dan plots begint te regenen je niet op 1-2-3 alles weer toe hebt.

In ieder geval, nadat je ontdekt hebt hoe de versnellingen werken, dat de remmen heel wat trager gaan, je geen servo-stuur hebt en dat je het raampje moeilijk dicht krijgt als je aan het rijden bent komt het helemaal goed.

We hebben heel erg veel gelachen. De kinderen zijn nog niet helemaal mee denk ik. Want waar is de radio? En hoe krijg ik de deur open? Is er dan geen airco? Het leven van de jeugd is tegenwoordig veel gemakkelijker.

HELE DAG OF HALVE DAG?

Wij kozen voor een halve dag, wat achteraf gezien dus echt veel te kort bleek te zijn. We hebben ontzettend genoten maar het was allemaal wel wat haastig.

Als ik je dus één tip mag geven, ga voor het verhuur van een ganse dag. Zo heb je voldoende tijd om te genieten op de verschillende stopplaatsen. En van de fantastische picknickmanden. Daar vertel ik je straks meer over.

ROUTES

Afhankelijk van het dagdeel dat je kiest kan je 1 van de voorgestelde routes volgen. Zo heb je uitgestippelde familieroutes, culturele – of streekproductenroutes. Het is niet nodig om de route vooraf te bepalen, deze kan je gewoon bij vertrek bepalen.

Je krijgt een voorgeprogrammeerde smartphone gps mee want met een ouderwetse kaart waren we misschien nog niet terug geweest.

Op onze route lagen de doorkijkkerk in Borgloon en het Vinne met een prachtige speeltuin voor de kinderen.

PICKNICK

De route stuurt je letterlijk tussen alle schoonheid die Haspengouw te bieden heeft. Tussen de vele fruitgaarden zijn heel wat ideale picknickplekjes, dus vergeet dus zeker geen picknickdeken mee te nemen. De picknickmanden kan je op voorhand bestellen. Ze zijn heerlijk! Gevuld met heel wat streekproducten zal het je niet teleurstellen als je deze bij reserveert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Navigate