New York met kinderen, echt?

New York met kinderen, echt?

Heel wat fronsende wenkbrauwen als we vertellen dat New York echt wel kan met kinderen. New York de grootste stad van Amerika, de city that nevers sleeps en ja dus ook ideaal om te bezoeken met kinderen.

In Amerika is alles net altijd een beetje groter. Dus ook de talrijke parken en speeltuinen, wat de kinderen helemaal geweldig zullen vinden. En als je denkt dat er in een stad weinig groen te vinden is dan bewijst NY hier echt wel het tegendeel. Parken en kinderen zijn gewoon altijd een match made in heaven.

Als ik dan toch een minpuntje moet meegeven dan is het misschien wel het avondleven, soms wat moeilijk met jonge kinderen, maar laat dat je zeker niet tegenhouden.

Hoe er geraken?

Heel simpel, bijna dagelijks vlieg je vanuit Brussel met een rechtstreekse vlucht richting de Big Apple. En vaak voor een spotprijsje! Als je een beetje zoekt (of je laat mij het voor jou zoeken) kan je soms al voor minder dan €400 vliegen.

De jetlag kan wel wat pittig zijn. De meeste rechtstreekse vluchten vanuit Brussel vertrekken rond de middag. Je komt dan kort na de middag plaatselijke tijd in New York aan. Voilà, je wint even 6 uur, tof toch.

Normaal is er een tijdsverschil van 6 uur maar dit hangt dan weer eens af van de zomertijd of wintertijd. Om eerlijk te zijn geraak ik hier meestal zelf wat door in de war. Maar ik ben overtuigd dat de wereldklok op je smartphone je wel zal verder helpen.

Vervoer van de luchthaven naar de stad

Een taxi in Amerika kost een pak minder dan in Europa. Voor een ritje van de luchthaven naar de stad (Midtown Manhattan) betaal je iets van een $55. Het kan zijn dat ze tijdens de piekuren wel een kleine extra fee aanrekenen. Reken wel zeker 1u tot 1u30 om in de stad te geraken. Tijdens de spitsuren kan het best wel druk zijn.

Omdat je voor een citytrip meestal niet al te erg geladen bent kan je ook gebruik maken van de AirTrain of de Metro. Een ticket kost ongeveer $10 per persoon. Het openbaar vervoer vertrekt ook direct van aan de luchthaven en is door de pijlen zeer makkelijk te vinden.

Mijn ultieme tip met kinderen, boek op voorhand een shuttle. Dit kan een privé shuttle zijn of een gedeelde shuttle. Waarom willen we het altijd moeilijker maken als het ook makkelijk kan. Vaak denken we ook al snel dat dit wel veel duurder zal zijn, maar dat is het dus echt niet. En ze staan je gewoon op te wachten aan de luchthaven, dus go for it.

 

Logeren ter plaatse

Vaak zijn gezinnen op zoek naar appartementen (die je zeer moeilijk kan vinden), grote kamers (die ook zeer schaars zijn).

Ondertussen was ikzelf (ook zonder de meisjes) al meerdere keren in NY, je spendeert zoveel tijd in de stad en zo weinig in je hotel. Dus zolang je hotel dicht bij de metro ligt , zit je helemaal goed.

Midtown Manhattan, het Times Square gedeelte kan misschien wat druk zijn met kinderen. Lower Manhattan, de buurten SOHO en het meatpacking district zijn zeker een aanrader. Maar Brooklyn kan zeker ook en is bovendien een pak goedkoper dan Manhattan. Just saying!

De meeste verblijfplaatsen in New York bieden niet standaard ontbijt aan. Maar er zijn zoveel ontbijtgelegenheden of talrijke foodtrucks op straat dat je echt niet hoeft om te komen van de honger.

Ik testte al meerdere hotels uit ondertussen dus als ik je ergens mee kan helpen neem dan zeker contact op.

Vervoer in de stad

Wandelen in New York ga je sowieso doen. Toch zal een metropas geen overbodige luxe zijn. Met de metro geraak je op de meeste plaatsen in New York. Kinderen die onder het poortje passen mogen gratis mee. Een kleine beetje bukken mag zeker wel 😊

Ik raad aan om voor een weekje New York een Unlimited Card te kopen. Zo reis je onbeperkt en hoef je je voor de rest nergens zorgen over te maken. Wil je een buggy meenemen dan kan dit zeker, alle stations met het rolstoelvriendelijke icoontje hebben een lift en bij het buitengaan neem je gewoon de nooddeur met de buggy.

Eten in New York

Amerika is zo kindvriendelijk als het gaat om restaurants. De meeste restaurants hebben hoge stoelen voor de allerkleinste, en bij het binnenkomen gaat de aandacht meestal eerst naar hen. Ze krijgen direct kleurtjes of krijtjes waarmee ze zich al kunnen bezig houden, er is altijd gratis water. Voilà dat geeft je weeral 10 minuten om rustig de menukaart te bekijken.
En ook hier zit je met kinderen dus direct goed. De stad is zo multicultureel dat je echt alles kan vinden. Pizza, hamburgers, fastfood, Italian, Japanese, …. just name it, zelf Belgian Wafels & dinges. Dus ook al zijn jouw kinderen niet de beste eters, er is keuze genoeg.

7 x kidsproof highlights

 • One World Observatory (kinderen gratis tot 6 jaar)
  New York heeft meerdere uitkijktorens. Waarom dan kiezen voor de One World? Persoonlijk is de One world voor mij meer dan alleen een uitkijkpunt boven de stad, het is een beleving.

De wachtrijen kunnen wel nogal lang zijn, reserveer daarom zeker op voorhand je tickets al dan niet met een vast tijdsslot.
Ook de Empire state of het Rockefeller Center zijn zeker de moeite. Maar hey iedereen heeft een favoriet toch?rapers

 • Times Square
  Hier kan het wat druk zijn op veel momenten van de dag maar helaas kan een bezoek aan de Disney store toch niet ontbreken. Ook het zicht op de beroemde lichtgevende bol die met Nieuwjaar de lucht ingaat kan toch niet ontbreken.

Voor de musicalfans kan je hier trouwens ook overdag naar een show gaan kijken. De meeste shows gaan 2x per dag door, dus wil je met jonge kinderen een musical gaan kijken dan kan dat.

 • Sightseeiing cruises
  De toeristencruises laten je de skyline van Manhattan bewonderen vanop het water. Met de boot kom je ook een pak dichter bij het vrijheidsbeeld. Wie vind dit nu niet leuk? Je kan zelfs tot helemaal bovenin de kroon van het vrijheidsbeeld wanneer je hier tijdig tickets voor reserveert maar ik vind het zicht vanop de grond toch net iets spectaculairder.
 • Hop on hop off bussen
  Een dubbeldekker met een open dak die je doorheen de stad neemt.
  Vertelde ik je al eerder dat ik dit super toeristisch vind? Maar mijn kinderen vinden dit helemaal te gek en dus wij stiekem ook wel.
  Je krijgt wel direct een beeld van de stad en dit heb je dan weer niet als je met de metro reist.
  Dus ook al associeer ik me telkens weer met de typische toerist wanneer ik op zo een bus stap, ik zeg volmondig ja tegen hop on hop off bussen in grootsteden.
  Er is trouwens niks mis met de toerist uithangen hé.
 • Op weg met een stadsgids
  BeNy is al jaren voor de Connections de vaste stadsgids in New York. Ik ging zelf al op meerdere tours met hem. Hij woont al zo lang in New York en heeft ondertussen 2 kinderen die opgroeien in de stad dat hij je zoveel kan vertellen. Zoveel meer dan welke blogger dan ook😊 En een groot pluspunt voor de kinderen is dat het in de eigen taal kan.
 • Central Park
  Central park heeft meer dan 35 speeltuinen. Vergis je wel niet in de grootte van het park.
  Je kan er in een bootje varen op het Central park Lake, of afhankelijk van de leeftijd en je reisgezelschap kan je misschien wel een fiets huren. Fietsen in een grootstad is zo ontzettend leuk.
  Onderweg kom je overal eet- en drankkraampjes tegen en natuurlijk mogen daarbij de vele ijskraampjes niet ontbreken. En als je goed rondkijkt zal je misschien veel plekjes herkennen uit enkele beroemde films.
 • Lower Manhattan/ Battery Park
  Het 9/11 museum kan voor kinderen misschien wel wat heftig zijn, maar toch zou een bezoekje niet mogen ontbreken. Het museum is ontzettend groot en brengt je helemaal terug in het verhaal achter de bewuste dag. De vele getuigenissen, overblijfsels zullen niemand ongeroerd laten.
  Het monument aan de buitenzijde van het museum met de neervallenden fonteinen zullen de kids waarschijnlijk zeer intrigerend vinden.

Algemene Weetjes

 • In New York kan je overal gebruik maken van de openbare toiletten. Met kinderen is dit zeer makkelijk.
 • In de rooftopbars zijn kinderen vaak niet toegelaten na een bepaald uur in de namiddag. New Yorkers vinden het nogal bizar dat je kinderen meeneemt om een alcoholisch drankje te nuttigen.
 • New York kan super heet zijn in de zomer maar in bijna elke speeltuin kunnen kinderen spelen in de sproeiers, wat wil je nu nog meer? Oh ja vertelde ik al dat je in maart ook nog een sneeuwstorm kan hebben?
 • Heel veel steden bieden een City Pass aan. Bij de Sightseeiing pass zitten heel veel bezienswaardigheden inbegrepen. Wanneer je van plan bent om verschillende highlights te bezoeken is dit zeker de moeite waard om te bekijken. Misschien best even op voorhand checken wat je zeker wil doen. Zodat je het meeste uit de pas haalt. De sightseeiing pass heeft trouwens een heel handige app die je over alles kan raadplegen.
 • Patrick van Rosendaal bracht trouwens een heel leuk boek uit, BE NY Family.

Mijn favortiete eet- en drankplekjes

 • Magnolia Bakery in Central station
 • Ontbijt in Park South hotel
 • Rooftopbar 50 Bowery hotel
 • Marta’s Pizza – Redburry Hotel

If you can make it there you’ll make it anywhere, it’s up to you, New York, New York. – Frank Sinatra

Ik hoop dat ik je misschien zo een al beetje heb kunnen overtuigen over een trip over de oceaan. Maar heb je nog vragen aarzel dan niet om contact op te nemen.

Connections biedt trouwens heel vaak voordelige pakketten op NY tijdens de schoolvakanties aan, dus waarom zou je nog twijfelen.

Leave A Reply

Navigate