Skiën in het zonovergoten Andorra.

Andorra is vooral gekend als belastingsparadijs en daarmee dus het shoppingparadijs bij uitstek. Maar het ruime skigebied verdeelt over 4 dorpen is zeker een aanrader voor wie een aangenaam skigebied zoekt.

Granvalira skigebied

210km pistes, en pistes naar ieders wens. De meeste pistes zijn zeer breed en dus heel aangenaam. Het gebied is geschikt voor zowel gevorderden als beginners.
Dankzij de hoge ligging is het skigebied zeer sneeuwzeker en meestal geopend tot april. Toch kan je er ook vaak genieten van de spaanse zon. Hou er dan wel rekening mee dat voor de echte skifanaten de sneeuwkwaliteit in de namiddag wat slechter kan zijn. Maar het zonnetje is dan weer fantastisch.

 

Pas de la casa

Pas de La Casa is een gezellige uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Het ligt aan het uiteinde van het gebied. Je hebt hier heel veel winkels, restaurantjes en entertainment.
Voor de parking betaal je ongeveer €13 voor een volledige dag. Wanneer je maar voor een dag komt, vertrek dan zeker op tijd. Zeker in het weekend en de vakantieperiodes kan het hier erg druk zijn.
Een dagpas kost in het hoogseizoen €56 voor volwassenen. Kinderen onder de 12 jaar betalen €38.
Rond de skipiste liggen heel erg veel accommodaties, dus verblijfskeuze genoeg. De meeste hebben een eigen parkeerplaats.skimap grandvalira

Skiverhuur

Aan skiverhuur geen gebrek. In pas de la casa zijn er zeker 10 verschillende verhuurmogelijkheden.
Voor een dag betaal je ongeveer €25 voor ski’s en skibotten. Je kan er ook aan zeer mooie prijzen skimateriaal aankopen. Zeker tegen het einde van het seizoen kan je hier waanzinnige koopjes doen. Dus je bent gewaarschuwd. family ski Andorra

 

Leave A Reply

Navigate