EHBO kit to the rescue

All good things are wild and free. Laat kinderen vooral kinderen zijn, laat ze de wereld ontdekken, met vallen en opstaan. Je kan ze jammer genoeg niet voor alles beschermen en opsluiten in een glazen doosje. Maar moeten we dan gewoon veilig thuis blijven in onze vertrouwde omgeving? Zeker niet.

Ik kan je wel aanraden om te investeren in een vaste EHBO-kit, bij ons gaat dit standaard mee op al onze reizen. Wij zijn grote fan van de super handige Family EHBO Kit van Care Plus 

Wat neem je zeker mee: (of wat nemen wij zeker mee)
  • Pleisters

Een geschaafde knie, een wondje, … niks dat een pleister niet kan oplossen. Wondjes wat uitspoelen met proper water. En hupsakee. Voor je het weet is de pijn al weer lang vergeten.

  • Flamigel

Flamigel zal vooral helpen om brand-, schaaf- of snijwonden beter te doen herstellen. Maar wist je dat je die zalf ook kan gebruiken bij zonnebrand. Multifunctioneel toch, en zo een kleine tube neemt dus echt niet veel plaats in beslag.

  • Koortswerende middelen

Reizen en koorts gaan niet goed samen. En je zal het altijd zien die ene week dat je op vakantie gaat krijgt er iemand koorts. Wij nemen dus altijd Nurofen mee. Ik ontdekte zelfs recent pas dat dit voor kinderen ook in kauwtabletten bestaat. Staat alvast genoteerd voor onze volgende trip.

Voor Bert en mezelf zitten de dafalgan tabletten standaard in de kit. Je weet nooit dat je toch hoofdpijn hebt gekregen van een hele dag aan het zwembad te liggen.

  • Medicatie tegen reisziekte

Helaas hebben de meiden niet alleen de goede genen van mij geërfd. Wagenziekte, bootziekte, vliegziekte, been there, done that. Het ultieme middel hebben we nog niet gevonden. We hebben al veel geprobeerd, van touristil tot antimetil, maar helaas zonder optimaal resultaat. We blijven dus zeker verder zoeken en uittesten. Maar laat het ons dus zeker weten als jij het wondermiddel al gevonden hebt.

Misschien 1 pluspunt door de ervaring, we worden sneller in het herkennen van alarmsignalen. Nu nog voorbereid zijn op elk moment, wanneer je bijvoorbeeld aan de douane staat om je paspoorten af te geven en dan komt het helemaal goed.

  • Muggen

We zullen goed bloed hebben zeker? Helaas trekken we dus de muggen aan, weer zo iets van doorgeven van goede genen.

Eén groot voordeel om tijdens het reizen in 1 kamer te slapen is dat de aantrekkingskracht van de meisjes dan toch nog net iets groter blijkt te zijn. Sorry but not sorry 😊We proberen de vervelende beestjes meestal op afstand te houden met de care plus insectenwerende spray.

Opletten als je kiest voor een spray die DEET bevat. Bij kinderen wordt aangeraden om een meer natuurlijke spray te gebruiken deze is geschikt vanaf 3 maanden, en werkt trouwens voor alle bestemmingen.

In ieder geval, als ik de muggen mag geloven, ben ik best een lekker ding.

Zijn we zo voorzien op alles? Waarschijnlijk niet maar voorlopig heeft dit ons nog niet teleurgesteld.

Leave A Reply

Navigate