Roadtrippen met kids in West Canada

Waarom West Canada en welke must do’s met kids? Canada is een fantastisch en makkelijk land om te bereizen en zou dus gewoon op iedereen zijn bucketlist moeten staan.

Van adembenemende blauwe meren, tot wildlife, tot heerlijk eten, tot waanzinnige natuur. Canada heeft het gewoon allemaal.

Omwille van de grootte van dit land moet je met kinderen rekening houden met de lange autoritten. De roadtrip praktisch uitstippelen is zeker een must. Maar er zijn gewoon te veel ohhhhh en ahhhhhh momenten dat ook zij waarschijnlijk niet uitgekeken raken. Bij ons zijn autoritten vaak ook rustmomentjes om de vele nieuwe indrukken te verwerken in hun kleine hoofdjes. Spotify playlistjes op voorhand samenstellen is ook altijd leuk.

Huurwagen of Camper?

In de blog over de keuze tussen een huurwagen of een camper ga je heel veel voor- en nadelen vinden voor beide manieren van reizen. Is er een ideale manier? Reizen moet je vooral met je gevoel doen en doen waar jij je het beste bij voelt en wat natuurlijk werkt voor jouw gezin. Canada kan zeker met beide, deze keer kozen wij voor een huurwagen.

5 must do’s in Vancouver

Wil je zo dicht mogelijk in Vancouver city verblijven is alles onder Stanley park aan te raden.
Wij kozen voor een airbnb, omdat we met 11 reizen is dat soms leuker, dan hebben de kids alle ruimte om te spelen wanneer we elkaar voor de eerste keer terug zien na vele maanden (wij reizen samen met mijn broer die in Amerika woont met zijn gezin).

 1. Capilano Suspension Bridge

  Op een 20 minuutjes ten noorden van Vancouver city kan je dit privé park vinden. Per volwassene betaal je 42 CAD (€28), kinderen jonger dan 12 jaar 15 CAD (€10), en de parking kost iets van een 6 CAD (€4). Het park is ook te bereiken met het openbaar vervoer.Wist je dat de brug 96 volwassen olifanten kan houden 😊, dus dat zit wel goed. De hangbrug is overigens niet de enige attractie in het park. Er is ook een Cliff Walk te vinden waarbij een zwevend pad is aangelegd direct langs de bergwand en er is een TreeTop Adventure Route waarbij hangbruggen je hoog in de bomen een parcours laten afleggen.De kinderen konden doorheen het park met de explorer pass verschillende stempels verzamelen. Misschien wel een redelijk toeristische trekpleister maar met kinderen echt leuk om te doen.

 2. Fietsen rond Stanley Park

  Indien je met de huurwagen komt kan je deze parkeren op de public parkings (2,5 CAD per uur/ 7 CAD per dag). Er zijn verschillende manieren om de scenische route rond het park te doen. Te voet moet je al snel 3-4uur rekenen, met de lokale toeristenbus of met de fiets kan ook.
  Vlakbij het park zijn er verschillende verhuurmogelijkheden. Bajabikes die je misschien al in één van de andere blog bent tegengekomen is hier ook.
  Fietsen is zeker te doen voor iedereen, af en toe kom je wel een stevige heuvel tegen.
  Aan second beach heb je leuke speeltuinen. Dus misschien al een ideale stop.

 3. Granville Market

  Op Granville island kan je terecht op de dagelijkse publieke markt. Deze bestaat uit een wir war van kraampjes met vooral eten, eten en nog eens eten. Granville island is ook één van de stops van de toeristische hop on hop off bussen. Alhoewel dit voor mij teveel het ultieme toppunt van toerisme is, vinden de kinderen dit wel heel erg leuk. Het brengt je natuurlijk in een sneltempo bij heel veel leuke stops en je krijgt een globaal beeld van Vancouver. It’s up to you 😊

 4. Gastown & stoomklok

  Met Gassy jack, de oude stoomklok als eyecatcher is dit een fijne plek om te gaan windowshoppen langs de trendy boetiekjes of te gaan snuisteren in de typische Canadese winkeltjes. Aan Europese eetgelegenheden of cocktailbars hier geen gebrek.
  Om de hoek van gastown ligt Chinatown. Een don’t do met kinderen voor mij. Het leek of we terecht gekomen waren in één of andere horrorfilm. Ik wil mijn kinderen zeker de wereld tonen hoe hij is, maar deze plek gaf me een heel onveilig gevoel.

 5. Hike grouse grind

  The grind’s bevinden zich in het noorden van Vancouver maar is geen walk in the park. Wij hadden geen tijd meer in onze planning maar de 850m natuurlijke klim helemaal naar de top van Grouse Mountain schijnt echt de moeite te zijn. Hopelijk zijn de kids wel stevige stappers.

Ferry naar Vancouver Island

Als ik ooit genoeg geld verdien dan zijn er sommige plaatsen waar ik een tweede verblijf zou kopen. Vanvouver island is er zo eentje.

Op Vancouver island geraak je heel eenvoudig met de ferry vanuit het noorden of zuiden van Vancouver city. In het hoogseizoen ga je best 1 uur op voorhand om in te checken. Je kan al op voorhand een ticket kopen zonder tijdslot en dan werkt het op basis van first come first serve. Raadpleeg het tijdsschema op voorhand.

De overzet zelf duurt maar 1u35 min. Aan boord is er genoeg entertainment om de kids bezig te houden.

Waanzinnige Vancouver Island in 3 dagen

Als je met een groter reisgezelschap reist moet je zeker eens een kijkje nemen bij deze airbnb. 1 woord, wauw. Van het uitzicht op de oceaan, tot de cinema area, …. in geen woorden te omschrijven.

Wil je meerdere plekken op Vancouver island bezoeken heb je meer dan 3 dagen nodig. Wij gingen naar de overzijde van het island richting de Pacific Rim. Fantastische natuur en veel kans op beren. Met de wagen bereik je op ongeveer 2u30min Ucluelet en Tofino.

Stop zeker in Canada altijd even in een visitorcenter. Je krijgt er zeer overzichtelijke maps van de regio en meestal ook heel veel extra info. Zo weet je ook direct welke wandelpaden er afgesloten zijn wegens te veel beren circulatie.

De Rainforest trail, south beach trail, de lighthouse loop, allemaal wandelingen die perfect te doen zijn met kinderen. En zo zo mooi allemaal.

Wel niet buggyvriendelijk, voor Mila (2.5jaar) namen we nog een rugdrager mee, zo eentje van Stokke. Lekker licht en ook ideaal om te gebruiken bij transfers of op de luchthaven.

Het weer in Vancouver Island kan wat wisselvallig zijn. Hou dus zeker rekening met af en toe een frissere wind en of een kleine regenbui. Dat is natuurlijk de enige manier dat de natuur zo prachtig blijft.

 

Must do’s met kinderen op Vancouver Island

Als we samen met de kinderen de reis plannen overlopen we vaak wat zij graag willen doen. Voor Canada stond beren zien bovenaan hun verlanglijstje.

Wil je 100% zeker zijn dat je beren ziet boek je het best op voorhand een berensafari. Wij gingen op pad met Jamie’s Whaling station voor zowel een berensafari als een walvissafari. Beide een ideale ervaring voor families met kinderen.
Tips tegen zeeziekte zijn nog altijd welkom. Beide safaris worden gedaan met een deels overdekte boot. Een zodiac kan ook maar is iets minder aan te raden met kinderen.

Whistler

Als je vanaf Vancouver Island terug richting het vaste land wil is het belangrijk te weten dat er 2 routes zijn. De ene gaat naar Horseshoebay (Noorden van Vancouver) en van daaruit is het nog 1u30 rijden naar Whistler . Je kan ook de ferryroute naar Tsawassen (in het Zuiden) nemen maar dan moet je helemaal door de stad en duurt het een extra uurtje om in Whistler te geraken.

Waarom Whistler als tussenstop? Whistler is een gezellig winters dorpje dat precies in de tijd is blijven stil staan. Het werd speciaal voor de winterspelen opgebouwd. Leuke winkeltjes, een toffe speeltuin voor de kids en indien je wil kan je een gondola naar de bergtoppen nemen.

Weet wel dat je de wagen na 18u niet meer in de straten mag parkeren dus je bent wel genoodzaakt om de parkings van de hotels te gebruiken. Wij betaalden een €30 bij het delta bij Marriott hotel. De meisjes vonden het verwarmde buitenzwembad zeer leuk hier.

 

Kamloops

Op weg naar de Rockies maak je best een aantal tussenstops.
Kamloops ligt een 4 uur rijden van Whistler. Door de bergachtige route kan je maar 80km/uur rijden.

Er zijn weinig stopplaatsen onderweg en er is niet veel ruimte om te parkeren.
Dus wel belangrijk om voor voldoende snacks en entertainment te zorgen. Dit was het lastigste stukje van de reis om de kinderen gelukkig te houden. De omgeving is wel fantastisch mooi.

Clearwater

Op rondreis hou ik standaard een zakje apart met zwemkledij. Op langere autoroutes doet een zwemstop wonderen. The Dutch Lake zorgde voor een geweldige verfrissing. Vraag je je wel eens af of helblauwe meren wel echt zo blauw zijn? Wel je moet ze echt met eigen ogen zien. Wel ja dus echt, ik bewerk eigenlijk weinig tot geen van mijn foto’s. What you see is what you get.

Als je iets meer tijd hebt blijkt het Hellsgray National Park ook echt de moeite te zijn. Maar bij reizen met kinderen moet je dus compromissen sluiten. Less is soms more. We proberen vooral optimaal te genieten van bepaalde dingen en ook het tempo van onze kinderen te volgen. Met 11 reis je nu eenmaal trager.

Valemount

In de Nationale parken kan je in de zomer nergens nog last minute een plaatsje reserveren. Niet in de hotels, campings of met de RV. Wil je dus zo dicht mogelijk in de Nationale parken verblijven reserveer dan zeker een 8 tal maanden op voorhand. Anders eindig je zoals wij in Valemount.

Valemount is dus eerder gewoon een tussenstop. Als je houdt van een lekker stukje vlees, reserveer dan zeker bij de Caribou Grill. Het water komt me spontaan weer in de mond.

Hoe hou je nu de kinderen happy? We reserveren altijd een hotel met zwembad. Zo kunnen ze meestal voor het eten of na het eten nog wat ravotten in het zwembad. De waterglijbaan in het Best Western hotel overtrof dan zeker alle verwachtingen.

6 must do’s Icefield Parkway

Wanneer je de Rockies binnenkomt arriveer je al zeer snel aan Mount Robson. Voor de ervaren hikers en waarschijnlijk iets oudere kinderen kan je hier ongelofelijke klims doen.

 • Athabasca waterfalls
 • Sunwapta waterfalls
 • Old Fort Loop , 3.8 km – een zeer stevige klim maar fantastisch zicht over de stad en Athabasca rivier
 • Easy floating family raft – ideaal voor families, je hoeft zelf niet te peddelen, de rafts zijn van categorie 1 of 2 maar zeer leuk voor een toffe eerste ervaring.
  Ben je trouwens op zoek naar een iets intenser rafting avontuur dan kan je iets meer noordelijk aan Mount Robson zeker ook je kans wagen.
 • Columbia icefield glacier adventure – tickets voor het icefield adventure kan je best op voorhand boeken. Dit is een zeer toeristische trekpleister en wanneer je op voorhand een tijdslot boekt hoef je niet te lang te wachten. Het avontuur naar de gletsjer is een once in a lifetime adventure, de bijhorende skywalk vond ik dan persoonlijk wat minder. Zeker leuk om te doen maar het wauw effect was daar iets minder groot.
 • Lake Peyto – de klim vanop de parking duurt ongeveer 20 minuutjes. Hou rekening met de vele kleine muggen die hier zijn. Toch mag niets je tegen houden voor het uitzicht dat te wachten staat op het einde van de klim.

Vergeet op de icefield parkway niet tijdig de tank te vullen met benzine, wij hebben geen enkel tankstation gezien onderweg. En bij het eerste dat je tegenkomt in Banff betaal je dan gemiddeld enkele dollars per gallon meer.

4 things to do in Banff

 • Johnston Canyon – de ganse klim tot aan de inkt pots is 9km. De lower falls bereik je al na 1.2km en tot aan de upper falls doe je daar nog eens 1.5km bij. De Canyon is wel een zeer druk bezochte plaats, maar als je door de drukte heen kan kijken staat er een zeer mooie wandeling op het programma.
 • Lake Louise – het meest bekende meer rond Banff en daarom dus ook het drukst bezochte. In het weekend is het haast onmogelijk om een parkeerplaats te bemachtigen. Er is wel een shuttle bus vanop de highway (15CAD per persoon, kinderen tot 6 jaar gratis) moest je er toch echt naartoe willen.
 • Lake Moraine – Naast Lake Louise het meest bekende zijn er nog prachtige meren waaronder Lake Moraine. Helaas bleek ook deze parkeerplaats zeer snel volzet te zijn in het hoogseizoen. De shuttle vanop de snelweg brengt je gratis naar het meer. Om de wandeling naast het meer te doen moet je iets van een 2-3 uur rekenen. Een kano huren voor op het meer kan ook (110CAD voor 3 uur), en zwemmen in het gletsjerwater is toch wel alleen voor de durvers. Brrrrrrrrrrrrr….
 • Banff Gondola – Indien je nog nooit in de bergen geweest bent is het zeer leuk om toch ergens in Canada eens een gondola naar de bergtoppen te nemen. De Banff Gondola kost 64CAD per persoon, en je kan hier maar 1u30 boven blijven. Kinderen vanaf 6 jaar betalen 32 CAD. Voor de kinderen is er een explorer pass waarbij ze kunnen deelnemen aan de verschillende opdrachten. Misschien redelijk prijzig maar wel leuk om te doen.

Kindvriendelijke activiteiten in Calgary

Calgary is een zeer grote stand, een beetje een industriële cowboystad. Voor de natuurliefhebbers zal het terugkomen in stad na 2-3 weken een klein beetje een domper zijn. Wij wilden alvast zeer snel rechtsom maken.

Toch heeft de stad ook wel wat leuke dingen te bieden.

 • Olympic Park – In het Olympische park kan je het museum bezoeken over de Olympische Winterspelen of je kan er misschien enkele toekomstige olympiërs tegen het lijf lopen in het trainingscentrum.

De kinderen vonden vooral de skyline luge experience fantastisch leuk. Naast de skischansen kan je dan met een soort bobslee racekarretjes de berg afdalen. Met een ticket kan je dan 5 maal afdalen nadat je met de skilift naar boven gaat. De allerkleinste kunnen onder begeleiding van een volwassenen ook afdalen.
Het is echt super makkelijk en je zult het zien het is echt voor iedereen toegankelijk. Stiekem vond ik het niet erg dat mijn kids niet oud genoeg waren om alleen te gaan 😊

 • Old Heritage Park – een beetje te vergelijken met Bokrijk maar dan iets uitgebreider. Je kan er een ritje maken met de huifkar doorheen het park. Of misschien waag je je wel aan een ritje op 1 van de oude kermisattracties. Er valt echt super veel te beleven. Een dag is dus zeer snel gevuld.

Vanwege de warmte en omdat ik het toch wel best moeilijk vind om de kinderen te entertainen in een grootstad brachten we dus niet veel tijd door om de stad zelf te verkennen. We ontdekten wel een aantal heel leuke speeltuinen die voor voldoende afkoeling en afleiding konden zorgen.

Conclusie:

Waarom dus Canada met kinderen? Het wildlife, de natuur, de schoonheid, de rust en ook de kindvriendelijkheid. De vraag zou dus moeten zijn waarom niet?

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Navigate